Napocska szelet hullámos chips-szel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Napocska szelet hullámos chips-szel

Hozzávalók:

Napocska szelethez:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 tk jódozott só
  • 3 csipet őrölt fekete bors
  • 2 csipet csemege paprika
  • 3 csipet majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 szelet kenyér
  • víz
  • 3 főtt tojás

Hullámos chips:

  • 60 dkg krumpli
  • olaj a sütéshez
  • jódozott só
  • hullámos szeletelő (gyalu)

Elkészítése:

Napocska készítése:

Összekeverjük a darált húst egy tojással, a fűszerekkel, és a vízbe áztatott, kicsavart kenyeret belecsipegetjük. A fokhagymát apróra zúzzuk, a vöröshagymát pedig kisebb darabokra vágjuk. Az egészet jól összekeverjük, és 1 órára hűtőbe helyezzük.

A 3 tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. A széleit (tetejüket) levágjuk, hogy jobban vágható legyen, és szebben illeszkedjen a fasírtban.

Egy nagyobb alufólia darabot megkenünk házi zsírral, és a hús 2/3-át ráfektetjük (előtte kézzel hosszú téglalapot formázunk belőle), mélyedéseket csinálunk bele egy evőkanál segítségével, és oda helyezzük a főtt tojásokat. A maradék húst rásimítjuk, hogy teljesen befedje a tojásokat. Őzgerinc formába, vagy egy normál tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőben 75 percig sütjük közepes lángon, végig letakart alufóliával.

Hullámos chips készítése:

A krumplit megpucoljuk, és felszeleteljük a gyalu segítségével. Bő olajban kisütjük, és megsózzuk. Körülbelül 30 perc alatt elkészült gyalulással és sütéssel együtt.

Tipp:

A napocska szeletet, ha kihűlt, felszeleteljük, a chipset mellé halmozzuk. Uborkasaláta, vagy csalamádé illik mellé!