Hozzávalók:
Napocska szelethez:
Hullámos chips:
Elkészítése:
Összekeverjük a darált húst egy tojással, a fűszerekkel, és a vízbe áztatott, kicsavart kenyeret belecsipegetjük. A fokhagymát apróra zúzzuk, a vöröshagymát pedig kisebb darabokra vágjuk. Az egészet jól összekeverjük, és 1 órára hűtőbe helyezzük.
A 3 tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. A széleit (tetejüket) levágjuk, hogy jobban vágható legyen, és szebben illeszkedjen a fasírtban.
Egy nagyobb alufólia darabot megkenünk házi zsírral, és a hús 2/3-át ráfektetjük (előtte kézzel hosszú téglalapot formázunk belőle), mélyedéseket csinálunk bele egy evőkanál segítségével, és oda helyezzük a főtt tojásokat. A maradék húst rásimítjuk, hogy teljesen befedje a tojásokat. Őzgerinc formába, vagy egy normál tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben 75 percig sütjük közepes lángon, végig letakart alufóliával.
A krumplit megpucoljuk, és felszeleteljük a gyalu segítségével. Bő olajban kisütjük, és megsózzuk. Körülbelül 30 perc alatt elkészült gyalulással és sütéssel együtt.
A napocska szeletet, ha kihűlt, felszeleteljük, a chipset mellé halmozzuk. Uborkasaláta, vagy csalamádé illik mellé!