Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros sertéskaraj recept

Mustáros sertéskaraj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj

    A páchoz:

    • 4 evőkanál mustár
    • egy evőkanál olaj
    • 5 gerezd fokhagyma (lereszelve)
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 mokkáskanál őrölt, piros fűszerpaprika
    • 1 mokkáskanál só
    • frissen őrölt bors

    A körethez:

    • 5 db közepes méretű burgonya
    • 3 szál rozmaring ág
    • kevés vaj

    Elkészítése:

    A húst az egyik szélénél 1 cm-es távolságban bevagdaljuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a hússzeleteket.  Ha van időnk egy egész éjszakára hagyjuk benne, ha nincs akkor elég egy óra is.

    Mialatt a hús pácolódik a krumplit hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk rá, hogy ne főzzük szét. Vajat teszünk rá és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

    A húsokat forró serpenyőben kisütjük, szép pirosra mindkét oldalát, majd forrón tálaljuk. Rozmaringággal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá