Mustáros sertéskaraj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mustáros sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj

A páchoz:

  • 4 evőkanál mustár
  • egy evőkanál olaj
  • 5 gerezd fokhagyma (lereszelve)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 mokkáskanál őrölt, piros fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál só
  • frissen őrölt bors

A körethez:

  • 5 db közepes méretű burgonya
  • 3 szál rozmaring ág
  • kevés vaj

Elkészítése:

A húst az egyik szélénél 1 cm-es távolságban bevagdaljuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a hússzeleteket.  Ha van időnk egy egész éjszakára hagyjuk benne, ha nincs akkor elég egy óra is.

Mialatt a hús pácolódik a krumplit hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk rá, hogy ne főzzük szét. Vajat teszünk rá és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A húsokat forró serpenyőben kisütjük, szép pirosra mindkét oldalát, majd forrón tálaljuk. Rozmaringággal díszítjük.