Mustáros hús Licsi módra recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 evőkanál napraforgó olaj
- 1 evőkanál paradicsomszósz
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A felhevített olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Közben a húst csíkokra szeleteljük, rátesszük az üvegesre párolt hagymára és folyamatos keverés közben megpirítjuk.
Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a mustárt, paradicsomszószt, sózzuk, megszórjuk borssal, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Csomómentesre keverjük a tejfölt és a lisztet, majd a megpuhult húshoz adjuk a zúzott fokhagymával együtt és felforraljuk.
Köretként rizst, galuskát vagy tésztát is készíthetünk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »