Mustáros, fokhagymás sertéstarja recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertéstarja csont nélkül
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 tk durvára darált bors
- 1 tk flekken vagy grill fűszerkeverék
- 2 evőkanál mustár
- 1 chili paprika vagy 1 mk őrölt chili
- só
- étolaj
Elkészítése:
A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük.
A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával és megkenjük mustárral. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük egy órára. Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk.
A húst grillen vagy serpenyőben kevés olajon átsütjük. Párolt rizst és párolt zöldséget készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.