Mustáros, fokhagymás sertéstarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertéstarja csont nélkül
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk durvára darált bors
  • 1 tk flekken vagy grill fűszerkeverék
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 chili paprika vagy 1 mk őrölt chili
  • étolaj

Elkészítése:

A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük.

A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával és megkenjük mustárral. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük egy órára. Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk.

A húst grillen vagy serpenyőben kevés olajon átsütjük. Párolt rizst és párolt zöldséget készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!