Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-mustáros oldalas hagymás krumplival recept

Mézes-mustáros oldalas hagymás krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 kg sertésoldalas
    • 1 fej fokhagyma
    • frissen őrölt bors
    • 3 ek méz
    • 2 ek mustár
    • 1 ek étolaj
    • 1 ek balzsamecet
    • 2 kg krumpli
    • 5 fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen a fokhagymával.

    A mustárt, az olajat, a mézet, a sót és a borsot összekeverjük, egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.

    Közben a krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk és a tepsibe sorakoztatjuk. A krumplihasábok közé negyedelt hagyma kerül, megsózzuk, és kevés borsot szórunk rá. A tetejére tesszük a bepácolt oldalas. (Ha tehetitek, előző éjszaka kenjétek be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek.)

    Fóliával letakarva sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet engedett a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezik.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá