Mézes-mustáros oldalas hagymás krumplival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2,5 kg sertésoldalas
  • 1 fej fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek méz
  • 2 ek mustár
  • 1 ek étolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 kg krumpli
  • 5 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen a fokhagymával.

A mustárt, az olajat, a mézet, a sót és a borsot összekeverjük, egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.

Közben a krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk és a tepsibe sorakoztatjuk. A krumplihasábok közé negyedelt hagyma kerül, megsózzuk, és kevés borsot szórunk rá. A tetejére tesszük a bepácolt oldalas. (Ha tehetitek, előző éjszaka kenjétek be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek.)

Fóliával letakarva sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet engedett a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezik.

Jó étvágyat!