Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói töltött rántott hús burgonya krokettel recept

Mexikói töltött rántott hús burgonya krokettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés karaj, csont nélküli, szeletelve
    • 30 dkg mexikói francia saláta alap
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • liszt
    • só, bors, olaj
    • 1 evő kanál vaj

    A burgonyakroketthez:

    • 3 db nagy burgonya
    • 10 dkg mexikói francia saláta alap
    • só, bors
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj
    • 3 evőkanál liszt
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A húst megmossuk ki klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A francia saláta alapot, 5 perc alatt forró vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd vajon még pár percig pároljuk.

    A panírozáshoz felverjük a 2 tojást, előkészítjük a lisztet és a zsemlemorzsát.

    Minden húsra teszünk a megpárolt mexikói zöldségből, majd össze hajtjuk. (akár össze is tűzhetjük fogpiszkálóval vagy kis hústűvel)

    Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük.

    A kroketthez a meghámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és villával összetörjük.

    Hozzá adjuk a tojást, sót, borsot, 2 kanál lisztet, pici olajat, és alaposan össze dolgozzuk. Végül a krumplis masszához adjuk a mexikói zöldséget és finoman összedolgozzuk, vigyázva hogy ne törjön össze.

    Tenyérnyi korongokat formázunk a masszából, majd megforgatjuk lisztben, tojásban , zsemlemorzsában, és forró olajban lassú tűzön kisütjük.

    Tálaláskor adhatunk mellé például tartármártást is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá