Mexikói töltött rántott hús burgonya krokettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés karaj, csont nélküli, szeletelve
  • 30 dkg mexikói francia saláta alap
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • só, bors, olaj
  • 1 evő kanál vaj

A burgonyakroketthez:

  • 3 db nagy burgonya
  • 10 dkg mexikói francia saláta alap
  • só, bors
  • 2 tojás
  • olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A húst megmossuk ki klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A francia saláta alapot, 5 perc alatt forró vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd vajon még pár percig pároljuk.

A panírozáshoz felverjük a 2 tojást, előkészítjük a lisztet és a zsemlemorzsát.

Minden húsra teszünk a megpárolt mexikói zöldségből, majd össze hajtjuk. (akár össze is tűzhetjük fogpiszkálóval vagy kis hústűvel)

Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük.

A kroketthez a meghámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és villával összetörjük.

Hozzá adjuk a tojást, sót, borsot, 2 kanál lisztet, pici olajat, és alaposan össze dolgozzuk. Végül a krumplis masszához adjuk a mexikói zöldséget és finoman összedolgozzuk, vigyázva hogy ne törjön össze.

Tenyérnyi korongokat formázunk a masszából, majd megforgatjuk lisztben, tojásban , zsemlemorzsában, és forró olajban lassú tűzön kisütjük.

Tálaláskor adhatunk mellé például tartármártást is.