Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói sertésragu pennével recept

Mexikói sertésragu pennével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sertéscomb
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 40 dkg mexikói zöldségkeverék, vagy 1 bab konzerv
    • 1 doboz kukorica konzerv
    • 1 doboz konzerv zöldborsó
    • olaj
    • 1 csipet rozmaring
    • fehérbors
    • 1 nagy doboz sűrített paradicsom
    • 1 ek kristálycukor (esetleg nyírfacukor)

    Elkészítése:

    Minden alapanyagot felkockázok (hús, vöröshagyma). Olajat hevítek egy serpenyőben, beleteszem a hagymát, üvegesre párolom, majd hozzáadom a sertéscombot, hagyom hagy süljön át minden oldala (így benne marad a húsban a finom aromája főzés közben), ezután öntök hozzá 2 dl vizet és készre párolom.

    Mikor a hús már puha, mehet bele a lecsöpögtetett bab, kukorica, zöldborsó, sózzuk, borsozzuk, rozmaringozzuk, majd az egészet nyakon öntjük a sűrített paradicsommal és végezetül belekeverjük a cukrot.

    Ha felrottyan már kész is! Főtt pennével tálaljuk!

    Tipp:

    Egész gyorsan megvan. Szeretem, ha mindent össze kell dobni, és kész! Munka után is szívesen készítem!
    Aki szereti édesebben az tehet bele több cukrot. A lényeg az, hogy hagyjuk feloldódni a cukrot, ne azonnal kóstoljuk mikor beletettük, mert még a végén túl édesítjük, bár úgy sem rossz :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá