Mexikói sertésragu pennével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 40 dkg mexikói zöldségkeverék, vagy 1 bab konzerv
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 1 doboz konzerv zöldborsó
  • olaj
  • 1 csipet rozmaring
  • fehérbors
  • 1 nagy doboz sűrített paradicsom
  • 1 ek kristálycukor (esetleg nyírfacukor)

Elkészítése:

Minden alapanyagot felkockázok (hús, vöröshagyma). Olajat hevítek egy serpenyőben, beleteszem a hagymát, üvegesre párolom, majd hozzáadom a sertéscombot, hagyom hagy süljön át minden oldala (így benne marad a húsban a finom aromája főzés közben), ezután öntök hozzá 2 dl vizet és készre párolom.

Mikor a hús már puha, mehet bele a lecsöpögtetett bab, kukorica, zöldborsó, sózzuk, borsozzuk, rozmaringozzuk, majd az egészet nyakon öntjük a sűrített paradicsommal és végezetül belekeverjük a cukrot.

Ha felrottyan már kész is! Főtt pennével tálaljuk!

Tipp:

Egész gyorsan megvan. Szeretem, ha mindent össze kell dobni, és kész! Munka után is szívesen készítem!
Aki szereti édesebben az tehet bele több cukrot. A lényeg az, hogy hagyjuk feloldódni a cukrot, ne azonnal kóstoljuk mikor beletettük, mert még a végén túl édesítjük, bár úgy sem rossz :)