Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás sertéskaraj Stroganoff módra recept

Medvehagymás sertéskaraj Stroganoff módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 ek vaj
    • 3 ek extra szűz olívaolaj
    • 50 dkg karaj
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 dl hús- vagy zöldség alaplé
    • 2 dl tejföl
    • 25 dkg mascarpone
    • 3 ek magos mustár
    • 10 dkg csemegeuborka
    • 1 csokor kapor
    • 1 csokor medvehagyma
    • 50 dkg barna csiperkegomba
    • 1 fej lila hagyma
    • 1 kk porcukor
    • 1 kk fehérborecet

    Tálaláshoz:

    • 50 dkg tészta (pappardelle, vagy fetuccine)

    Elkészítése:

    A vaj és az olívaolaj keverékén megpirítjuk a felkockázott sertéshúst, amelyet előtte sóval és borssal ízesítettünk. Amint elkészült, kiszedjük egy tányérra, és lefedjük alufóliával.

    A hátramaradt zsiradékra rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymát és néhány percig pirítjuk. Ekkor visszatesszük az elősütött húskockákat, felöntjük az alaplével, majd fedő alatt kb. 40 perc alatt puhára főzzük.

    A tejfölt kikeverjük a mascarponével és a mustárral, majd behabarjuk vele a mártást. Hozzáadjuk a felkockázott csemegeuborkát, valamint a finomra vágott kaprot és a medvehagymát. A félbevágott gombát egy külön serpenyőben megpirítjuk, majd a végén hozzáadjuk a raguhoz. Ha kell, sózzuk és borsozzuk.

    A lila hagymát vékonyra szeleteljük, összeforgatjuk a porcukorral és az ecettel, végül néhány percig pácoljuk.

    A ragut fetuccine, vagy papardelle tésztával tálaljuk, és megszórjuk a marinált lila hagymával.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá