Medvehagymás sertéskaraj Stroganoff módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 ek vaj
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 50 dkg karaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl hús- vagy zöldség alaplé
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek magos mustár
  • 10 dkg csemegeuborka
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor medvehagyma
  • 50 dkg barna csiperkegomba
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 kk porcukor
  • 1 kk fehérborecet

Tálaláshoz:

  • 50 dkg tészta (pappardelle, vagy fetuccine)

Elkészítése:

A vaj és az olívaolaj keverékén megpirítjuk a felkockázott sertéshúst, amelyet előtte sóval és borssal ízesítettünk. Amint elkészült, kiszedjük egy tányérra, és lefedjük alufóliával.

A hátramaradt zsiradékra rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymát és néhány percig pirítjuk. Ekkor visszatesszük az elősütött húskockákat, felöntjük az alaplével, majd fedő alatt kb. 40 perc alatt puhára főzzük.

A tejfölt kikeverjük a mascarponével és a mustárral, majd behabarjuk vele a mártást. Hozzáadjuk a felkockázott csemegeuborkát, valamint a finomra vágott kaprot és a medvehagymát. A félbevágott gombát egy külön serpenyőben megpirítjuk, majd a végén hozzáadjuk a raguhoz. Ha kell, sózzuk és borsozzuk.

A lila hagymát vékonyra szeleteljük, összeforgatjuk a porcukorral és az ecettel, végül néhány percig pácoljuk.

A ragut fetuccine, vagy papardelle tésztával tálaljuk, és megszórjuk a marinált lila hagymával.

Tipp: