Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magvas rántott szelet recept

Magvas rántott szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 közepes szelet karaj
    • 1 csésze liszt (2 dl)
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csésze zsemlemorzsa (2dl)
    • 1 marék napraforgó mag
    • 1-2 ek szezámmag
    • 3-4 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A megtisztított húst vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.

    Három tálat készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát hintjük.

    Egy magasabb falú tálkában olajat forrósítunk.

    A húsokat először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, kicsit lecsepegtetjük.

    A morzsára szórunk egy kevés szezámmagot és napraforgó magot majd belerakjuk a húst.

    Megfordítjuk és meghintjük a magvakkal. Ezt minden hússal így készítjük, így a magvak jobban megtapadnak rajta, mintha csak a morzsába szórnánk.

    Ha már jó forró az olaj, akkor közepestől kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük mindkét oldalukat.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Minden nap megkérdezem a családot, hogy mit szeretnének, hogy készítsek ebédre. Ma az volt a válasz, hogy olyan

    rántott húst, amin magvak vannak, főleg napraforgó mag. Rajtam nem múlt a dolog. Hasábburgonyát és ecetes kerti salátát kínáltam hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá