Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított húst vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.
Három tálat készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát hintjük.
Egy magasabb falú tálkában olajat forrósítunk.
A húsokat először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, kicsit lecsepegtetjük.
A morzsára szórunk egy kevés szezámmagot és napraforgó magot majd belerakjuk a húst.
Megfordítjuk és meghintjük a magvakkal. Ezt minden hússal így készítjük, így a magvak jobban megtapadnak rajta, mintha csak a morzsába szórnánk.
Ha már jó forró az olaj, akkor közepestől kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Minden nap megkérdezem a családot, hogy mit szeretnének, hogy készítsek ebédre. Ma az volt a válasz, hogy olyan
rántott húst, amin magvak vannak, főleg napraforgó mag. Rajtam nem múlt a dolog. Hasábburgonyát és ecetes kerti salátát kínáltam hozzá.