Magvas rántott szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 közepes szelet karaj
  • 1 csésze liszt (2 dl)
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa (2dl)
  • 1 marék napraforgó mag
  • 1-2 ek szezámmag
  • 3-4 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A megtisztított húst vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.

Három tálat készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát hintjük.

Egy magasabb falú tálkában olajat forrósítunk.

A húsokat először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, kicsit lecsepegtetjük.

A morzsára szórunk egy kevés szezámmagot és napraforgó magot majd belerakjuk a húst.

Megfordítjuk és meghintjük a magvakkal. Ezt minden hússal így készítjük, így a magvak jobban megtapadnak rajta, mintha csak a morzsába szórnánk.

Ha már jó forró az olaj, akkor közepestől kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük mindkét oldalukat.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

Minden nap megkérdezem a családot, hogy mit szeretnének, hogy készítsek ebédre. Ma az volt a válasz, hogy olyan

rántott húst, amin magvak vannak, főleg napraforgó mag. Rajtam nem múlt a dolog. Hasábburgonyát és ecetes kerti salátát kínáltam hozzá.