Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós karajszelet tarhonyával recept

Lecsós karajszelet tarhonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb, vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
    • 8-10 paprika
    • 1 hegyes erős paprika
    • 6 paradicsom
    • 2-3 fej vöröshagyma
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • őrölt bors
    • étolaj
    • pirospaprika
    • 0,5 kg tarhonya

    Elkészítése:

    A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük 2,5-szeres sós, forró vízzel, és készre pároljuk.
    A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

    A paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, a pörcöt kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban átsütjük a karajszeleteket. A hússzeleteket félretesszük. Az edénybe (amiben a húst sütöttük) megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a pörcöt, sózzuk, rászórjuk a pirospaprikát, és 10-15 percig pároljuk. A húst a lecsóba rakjuk, és egyet forralunk rajta. A lecsót ne főzzük nagyon szét!

    Tálalásnál a lecsót a húsra szedjük, és tarhonyával kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá