Lecsós karajszelet tarhonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb, vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
  • 8-10 paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 6 paradicsom
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • őrölt bors
  • étolaj
  • pirospaprika
  • 0,5 kg tarhonya

Elkészítése:

A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük 2,5-szeres sós, forró vízzel, és készre pároljuk.
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, a pörcöt kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban átsütjük a karajszeleteket. A hússzeleteket félretesszük. Az edénybe (amiben a húst sütöttük) megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a pörcöt, sózzuk, rászórjuk a pirospaprikát, és 10-15 percig pároljuk. A húst a lecsóba rakjuk, és egyet forralunk rajta. A lecsót ne főzzük nagyon szét!

Tálalásnál a lecsót a húsra szedjük, és tarhonyával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!