Kétszínű fasírtrúd recept

Hozzávalók:
Világos részhez:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 csapott kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk házi fokhagymakrém
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek zsemlemorzsa
Piros részhez:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 csapott kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 1 tk házi fokhagymakrém
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek zsemlemorzsa
Továbbá:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
- 1 ek zsír a tepsi kikenéséhez
- 1 dl víz a puhításhoz
Elkészítése:
Két tálat készítünk. Az egyikbe a világos részhez valókat rakjuk, a másikba a piros részhez valókat. Mindkettőt összedolgozzuk.
Folpackon a világos részt kézzel ujjnyi vastagra és téglalap alakúra ellapogatjuk.
A piros masszából pedig hengert formázunk és a kilapogatott hús szélesebb szélére helyezzük.
Majd elkezdjük feltekerni, mintegy bebugyolálva a belső részt.
Jól összenyomkodjuk, kicsit megsodorjuk, hogy a felesleges levegő kijöjjön.
Egy közepes tepsit kikenünk egy jó evőkanál zsírral és belefektetjük a fasírtot.
Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással.
Öntünk mellé kb. 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon alul-felülsütéssel kb. 75 percet puhítjuk.
Ezután a fóliát eltávolítjuk, a hőfokot 180-ra mérsékeljük és gyakran meglocsolva a szaftjával szép pirosra sütjük. Ez kb. 15-20 perc.
Majd óvatosan kiemeljük a zsírból és hagyjuk teljesen kihűlni.
Hidegen egy éles késsel szépen felszeleteljük.
Tipp:
A hétvégén vendégeink voltak és ez volt az egyik fogás.
Már előző nap elkészült, és vasárnap csak a tálalással kellett foglalkoznom. Egyszerű, finom, de mégsem az a hagyományos, megszokott fasírtrúd. Habos krumplipürét kínáltam hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »