Kétszínű fasírtrúd recept

Hozzávalók:
Világos részhez:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 csapott kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk házi fokhagymakrém
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek zsemlemorzsa
Piros részhez:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 csapott kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 1 tk házi fokhagymakrém
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek zsemlemorzsa
Továbbá:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
- 1 ek zsír a tepsi kikenéséhez
- 1 dl víz a puhításhoz
Elkészítése:
Két tálat készítünk. Az egyikbe a világos részhez valókat rakjuk, a másikba a piros részhez valókat. Mindkettőt összedolgozzuk.
Folpackon a világos részt kézzel ujjnyi vastagra és téglalap alakúra ellapogatjuk.
A piros masszából pedig hengert formázunk és a kilapogatott hús szélesebb szélére helyezzük.
Majd elkezdjük feltekerni, mintegy bebugyolálva a belső részt.
Jól összenyomkodjuk, kicsit megsodorjuk, hogy a felesleges levegő kijöjjön.
Egy közepes tepsit kikenünk egy jó evőkanál zsírral és belefektetjük a fasírtot.
Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással.
Öntünk mellé kb. 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon alul-felülsütéssel kb. 75 percet puhítjuk.
Ezután a fóliát eltávolítjuk, a hőfokot 180-ra mérsékeljük és gyakran meglocsolva a szaftjával szép pirosra sütjük. Ez kb. 15-20 perc.
Majd óvatosan kiemeljük a zsírból és hagyjuk teljesen kihűlni.
Hidegen egy éles késsel szépen felszeleteljük.
Tipp:
A hétvégén vendégeink voltak és ez volt az egyik fogás.
Már előző nap elkészült, és vasárnap csak a tálalással kellett foglalkoznom. Egyszerű, finom, de mégsem az a hagyományos, megszokott fasírtrúd. Habos krumplipürét kínáltam hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »