Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés tepsis oldalas gombás lecsóval recept

Kemencés tepsis oldalas gombás lecsóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertésoldalas
    • 1 kg újkrumpli
    • 6 paprika
    • 6 paradicsom
    • 3 lila hagyma
    • 30 dkg gomba
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 kk kakukkfű
    • 1 kk borsikafű
    • 1 szál rozmaring
    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 1 dl száraz rozé bor
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A szalonnát vékony szeletekre vágom, és elhelyezem a gáztepsi (38 x 38 cm) alján. Ráhelyezem az oldalast.

    Összekeverem a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a borsot, a borsikafüvet és kevés sót az étolajjal, és bekenem vele a hús mindkét oldalát.

    Jól megmosom az újkrumplit, és körberakom vele a húst, megszórom gomba- és, hagymaszeletekkel, majd a paprika és paradicsomszeleteket helyezem el rajta.

    Az egészet megsózom, a húson elhelyezem a rozmaringszálat, aláöntöm a bort, és lefedem alufóliával.
    300 fokra felfűtött kemencébe tolom, és 60 perc alatt készre sütöm.

    A kemencés tepsis oldalas gombás lecsóval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 148 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá