Kemencés tepsis oldalas gombás lecsóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 1 kg újkrumpli
  • 6 paprika
  • 6 paradicsom
  • 3 lila hagyma
  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk borsikafű
  • 1 szál rozmaring
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 1 dl száraz rozé bor
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése:

A szalonnát vékony szeletekre vágom, és elhelyezem a gáztepsi (38 x 38 cm) alján. Ráhelyezem az oldalast.

Összekeverem a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a borsot, a borsikafüvet és kevés sót az étolajjal, és bekenem vele a hús mindkét oldalát.

Jól megmosom az újkrumplit, és körberakom vele a húst, megszórom gomba- és, hagymaszeletekkel, majd a paprika és paradicsomszeleteket helyezem el rajta.

Az egészet megsózom, a húson elhelyezem a rozmaringszálat, aláöntöm a bort, és lefedem alufóliával.
300 fokra felfűtött kemencébe tolom, és 60 perc alatt készre sütöm.