Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés malacsült recept

Kemencés malacsült
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 kg malachús (tarja)
    • 1 ek köménymag (őrölt)
    • 1 tk chili (őrölt)
    • 2 ek oregánó
    • 1 ek rozmaring (szárított, morzsolt)
    • só ízlés szerint
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 10 gerezd fokhagyma
    • 4 dl rosé (száraz)
    • 2 kg burgonya
    • 3 lila hagyma
    • 2 sárgarépa
    • 2 cékla

    Elkészítése:

    Előző nap a húst megtisztítom, a bőrét ujjnyi szélességben hosszában és keresztben is bevágom úgy, hogy a bőr alatti zsírréteget nem vágom át.

    A fűszereket só nélkül, az áttört fokhagymával és az olajjal összekeverem, majd a felével bedörzsölöm a malachús bőrös felét úgy, hogy a vágásokba is jusson, majd a maradék fűszeres masszában elkeverek 1 ek sót, és a húsos oldalát ezzel dörzsölöm be. Ügyelek arra, hogy a bőrös felére ne kerüljön só, mert akkor nem sül ropogósra. Éjszakára hűtőbe teszem.

    Másnap a megtisztított krumplit, a hagymát, a répát és a céklát nagyobb darabokra vágom, a malachúst egy cserépedénybe, vagy magas falú tepsibe rakom.
    Körberakom a zöldségekkel, megsózom, aláöntöm a bort, ráteszem a fedelét (a tepsit alufóliával feded), és kemencébe tolom. 270 fokon 1,5 órát sütöm, majd a fedelét levéve még fél órát pirítom. Közben párszor meglocsolom a bőrét a kisült zsírral.

    Ha a hús megpuhult, kiveszem a kemencéből, és fél órát pihentetem, majd felszeletelem. A vele sült körettel és párolt káposztával tálalom.

    A kemencés malacsült kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 117 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá