Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés malacsült vele sült krumplival recept

Kemencés malacsült vele sült krumplival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 kg malachús (lapocka)
    • 1 ek rozmaring
    • 2 ek kakukkfű
    • 1 tk chilipaprika
    • 3 ek étolaj
    • 4 dl rosé bor
    • 1 kg burgonya
    • 3 fej vöröshagyma
    • 3 alma
    • 10 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    Előző nap a húst megtisztítom, a bőrét az alatta lévő zsírréteggel együtt, ujjnyi szélességben hosszában és keresztbe bevágom.

    A fűszereket só nélkül az áttört fokhagymával és az olajjal összekeverem, majd a felével bedörzsölöm a malachús bőrös felét úgy, hogy a vágásokba is jusson, majd a maradék fűszeres masszába elkeverek 1 ek sót, és a húsos oldalát ezzel dörzsölöm be.
    Ügyelek arra, hogy a bőrös felére ne kerüljön só, mert akkor nem sül ropogósra. Éjszakára hűtőbe teszem.

    Másnap a krumplit és a hagymát szeletekre vágom, és egy cserépedénybe, vagy magas falú tepsibe rakom.

    Megsózom, ráhelyezem a malachúst, körberakom a cikkekre vágott almával, aláöntöm a bort, lefedem, és kemencébe tolom.

    300 fokon 1,5 órát sütöm, majd a fedelét levéve még 1 órát pirítom. Közben párszor meglocsolom a bőrét a kisült zsírral.

    Ha a hús megpuhult, kiveszem a kemencéből, és fél órát pihentetem, majd felszeletelem.

    A vele sült körettel és párolt káposztával tálalom.

    Sütőben is elkészíthető, a legmagasabb fokozaton, lefedve 2 órán keresztül, majd fedő nélkül 1 órát kell sütni.

    A kemencés malacsült vele sült krumplival kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 191 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá