Hozzávalók:
Elkészítése:
Előző nap a húst megtisztítom, a bőrét az alatta lévő zsírréteggel együtt, ujjnyi szélességben hosszában és keresztbe bevágom.
A fűszereket só nélkül az áttört fokhagymával és az olajjal összekeverem, majd a felével bedörzsölöm a malachús bőrös felét úgy, hogy a vágásokba is jusson, majd a maradék fűszeres masszába elkeverek 1 ek sót, és a húsos oldalát ezzel dörzsölöm be.
Ügyelek arra, hogy a bőrös felére ne kerüljön só, mert akkor nem sül ropogósra. Éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap a krumplit és a hagymát szeletekre vágom, és egy cserépedénybe, vagy magas falú tepsibe rakom.
Megsózom, ráhelyezem a malachúst, körberakom a cikkekre vágott almával, aláöntöm a bort, lefedem, és kemencébe tolom.
300 fokon 1,5 órát sütöm, majd a fedelét levéve még 1 órát pirítom. Közben párszor meglocsolom a bőrét a kisült zsírral.
Ha a hús megpuhult, kiveszem a kemencéből, és fél órát pihentetem, majd felszeletelem.
A vele sült körettel és párolt káposztával tálalom.
Sütőben is elkészíthető, a legmagasabb fokozaton, lefedve 2 órán keresztül, majd fedő nélkül 1 órát kell sütni.