Kelben sült fűszeres sertésmáj recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 60 dkg lehetőleg egyformán vastag sertésmáj
- 1-1 kávéskanál paradicsompüré és mustár
- 1 evőkanál olaj
- csipetnyi őrölt bors
- fél kávéskanál majoránna
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 méretesebb kelkáposztalevél
Elkészítése:
A májat egyben megtisztítjuk, majd a vizet leitatjuk róla. A paradicsompürét a mustárral az olajjal a borssal meg a majoránnával összekeverem. A megtisztított hagymát belereszeljük, s a zúgott fokhagymával fűszerezzük. A májat körös-körül bekenjük vele, majd a kellevelekbe burkoljuk.Zsineggel átkötjük. Tepsibe tesszük, és a közepesnél kisebb lánggal kb. 1 órán át sütjük. Felszeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.