Kelben sült fűszeres sertésmáj

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg lehetőleg egyformán vastag sertésmáj
  • 1-1 kávéskanál paradicsompüré és mustár
  • 1 evőkanál olaj
  • csipetnyi őrölt bors
  • fél kávéskanál majoránna
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 méretesebb kelkáposztalevél

Elkészítése:
A májat egyben megtisztítjuk, majd a vizet leitatjuk róla. A paradicsompürét a mustárral az olajjal a borssal meg a majoránnával összekeverem. A megtisztított hagymát belereszeljük, s a zúgott fokhagymával fűszerezzük. A májat körös-körül bekenjük vele, majd a kellevelekbe burkoljuk.Zsineggel átkötjük. Tepsibe tesszük, és a kö­zepesnél kisebb lánggal kb. 1 órán át sütjük. Felszeletelve tálaljuk.