Karfiol bomba recept

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol (kb. 60-70 dkg)
- 1 kg darált hús
- 10 dkg vegyes mirelit zöldség
- 2 szál újhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- borsikafű
- pirospaprika
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 szelet lapkasajt (Paleoban elhagyható)
- 20 dkg szeletelt bacon szalonna
A körethez:
- burgonya (Paleoban édesburgonya, vagy zöldség köret)
- zöldség grill fűszerkeverék
Elkészítése:
A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük.
A darált húst a fűszerekkel, az áttört fokhagymával, a vegyes zöldséggel, az apró kockára vágott kaliforniai paprikával, a hagymakarikákkal és a tojással összegyúrjuk, mint ahogy a fasírtot szoktuk.
A karfiolt a tepsi közepére helyezzük, a húsos masszát rányomkodjuk, ezután sajtszeletekkel beborítjuk, végül kosárfonásszerűen a bacon szalonnával is burkoljuk.
Az alaposan megmosott burgonyát héjastól felszeljük, megfűszerezzük, és a “karfioltortánk” köré halmozzuk.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 1 óráig sütjük, majd emelünk a hőmérsékleten, és ropogósra sütjük. Tálalkáskor a karfiolt egy tányérra szedjük, és a burgonyát is melléhalmozzuk.
Céklasalátával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »