Karfiol bomba recept
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol (kb. 60-70 dkg)
- 1 kg darált hús
- 10 dkg vegyes mirelit zöldség
- 2 szál újhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- borsikafű
- pirospaprika
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 szelet lapkasajt (Paleoban elhagyható)
- 20 dkg szeletelt bacon szalonna
A körethez:
- burgonya (Paleoban édesburgonya, vagy zöldség köret)
- zöldség grill fűszerkeverék
Elkészítése:
A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük.
A darált húst a fűszerekkel, az áttört fokhagymával, a vegyes zöldséggel, az apró kockára vágott kaliforniai paprikával, a hagymakarikákkal és a tojással összegyúrjuk, mint ahogy a fasírtot szoktuk.
A karfiolt a tepsi közepére helyezzük, a húsos masszát rányomkodjuk, ezután sajtszeletekkel beborítjuk, végül kosárfonásszerűen a bacon szalonnával is burkoljuk.
Az alaposan megmosott burgonyát héjastól felszeljük, megfűszerezzük, és a “karfioltortánk” köré halmozzuk.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 1 óráig sütjük, majd emelünk a hőmérsékleten, és ropogósra sütjük. Tálalkáskor a karfiolt egy tányérra szedjük, és a burgonyát is melléhalmozzuk.
Céklasalátával kínáljuk.