Hozzávalók:
A körethez:
Elkészítése:
A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük.
A darált húst a fűszerekkel, az áttört fokhagymával, a vegyes zöldséggel, az apró kockára vágott kaliforniai paprikával, a hagymakarikákkal és a tojással összegyúrjuk, mint ahogy a fasírtot szoktuk.
A karfiolt a tepsi közepére helyezzük, a húsos masszát rányomkodjuk, ezután sajtszeletekkel beborítjuk, végül kosárfonásszerűen a bacon szalonnával is burkoljuk.
Az alaposan megmosott burgonyát héjastól felszeljük, megfűszerezzük, és a “karfioltortánk” köré halmozzuk.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 1 óráig sütjük, majd emelünk a hőmérsékleten, és ropogósra sütjük. Tálalkáskor a karfiolt egy tányérra szedjük, és a burgonyát is melléhalmozzuk.
Céklasalátával kínáljuk.