Karfiol bomba

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol (kb. 60-70 dkg)
  • 1 kg darált hús
  • 10 dkg vegyes mirelit zöldség
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • borsikafű
  • pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 10 szelet lapkasajt (Paleoban elhagyható)
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna

A körethez:

  • burgonya (Paleoban édesburgonya, vagy zöldség köret)
  • zöldség grill fűszerkeverék

Elkészítése:

A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük.

A darált húst a fűszerekkel, az áttört fokhagymával, a vegyes zöldséggel, az apró kockára vágott kaliforniai paprikával, a hagymakarikákkal és a tojással összegyúrjuk, mint ahogy a fasírtot szoktuk.

A karfiolt a tepsi közepére helyezzük, a húsos masszát rányomkodjuk, ezután sajtszeletekkel beborítjuk, végül kosárfonásszerűen a bacon szalonnával is burkoljuk.

Az alaposan megmosott burgonyát héjastól felszeljük, megfűszerezzük, és a “karfioltortánk” köré halmozzuk.

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 1 óráig sütjük, majd emelünk a hőmérsékleten, és ropogósra sütjük. Tálalkáskor a karfiolt egy tányérra szedjük, és a burgonyát is melléhalmozzuk.

Céklasalátával kínáljuk.