Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás, fokhagymás tarja recept

Káposztás, fokhagymás tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéstarja
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 4 szelet füstölt sertéstarja
    • 0,5 dl olaj
    • 1 pohár tejföl
    • só, bors

    Elkészítése:

    A húsokat megtisztítjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon elősütjük.

    A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha kell kiöblítjük, majd az olaj másik felén megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk.

    A húsokat zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és fokhagymával jól megpakoljuk. A fokhagymára tesszük a füstölt tarja szeleteket, legvégül beborítjuk a káposztával. Tejföllel meglocsoljuk a tetejét és előmelegített sütőben 200 fokon, 30 percig sütjük letakarva. Végül levesszük a tetejét és kicsit pirítunk rajta.

    Tipp:

    A maradék káposztát köretnek tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá