Káposztás, fokhagymás tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet füstölt sertéstarja
  • 0,5 dl olaj
  • 1 pohár tejföl
  • só, bors

Elkészítése:

A húsokat megtisztítjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon elősütjük.

A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha kell kiöblítjük, majd az olaj másik felén megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk.

A húsokat zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és fokhagymával jól megpakoljuk. A fokhagymára tesszük a füstölt tarja szeleteket, legvégül beborítjuk a káposztával. Tejföllel meglocsoljuk a tetejét és előmelegített sütőben 200 fokon, 30 percig sütjük letakarva. Végül levesszük a tetejét és kicsit pirítunk rajta.

Tipp:

A maradék káposztát köretnek tálaljuk.