Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós sertésszelet recept

Juhtúrós sertésszelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 8 szelet sertéscomb
    • 20 dkg juhtúró
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 3 kanál zsír vagy olaj
    • bors
    • ételízesítő
    • tej a hús pácolásához

    Elkészítése:
    A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, tálba rétegezzük. 4 gerezd fokhagymát reszelünk rá, sóval, borssal, ételízesítővel megszórjuk, majd annyi tejjel felöntjük, amennyi ellepi. Kicsit “elkeverjük”, alufóliával vagy fedővel letakarva hűtőben hagyjuk pácolódni minimum 2 órát, de akár egy napot is.
    A húst a hűtőből kivéve kiszedjük a fűszeres tejből, kicsit lecsorgatjuk, majd egy kizsírozott sütőtálba rakjuk, úgy, hogy ne fedjék egymást. Tetejére morzsoljuk egyenletesen a juhtúrót, amire paradicsomkarikák kerülnek. Tetejére fűszerezett, olvasztott zsírt csorgatunk, vagy szalonnakockákkal szórjuk meg. Mehet is a sütőbe, alufóliával letakarva, amit ha a hús megpárolódott le kell venni, hogy pirulhasson is kicsit. Kb 40 perc alatt sül meg, a hússzeletek méretétől függően. Köretnek finom a krumpli minden változata.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá