Húsrolád sajttal, sonkával és medvehagymával recept

Hozzávalók:
- 80 dkg darált sertéshús
- 2 db nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 15-20 dkg zsemlemorzsa
- 6-8 szelet sonka
- 8-10 szelet sajt
- 1 vagy 2 csokor medvehagyma ízlés szerint
- 12 szelet bacon kb. 20 dkg
Elkészítése:
A darálthúshoz hozzáadjuk a tojásokat és a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk.
Egy sütőpapírra vagy alufóliára öntjük és kb. 30X35 cm-es téglalappá nyomkodjuk. 2 sorban rárakjuk a szeletelt sonkát, majd erre a rétegre a sajtot, végül a megmosott, lecsepegtetett medvehagymát is. Óvatosan elkezdjük feltekerni.
A sütőpapírra, fedésben kirakunk 12 szelet bacont, ráhelyezzük a roládot és a szalonnával betekerjük. Tepsibe helyezzük, alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát levesszük róla és 230 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük.
Hidegen és melegen is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »