Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsmuffin lilahagyma chutneyval és karfiolpürével recept

Húsmuffin lilahagyma chutneyval és karfiolpürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A húsmuffinhoz:

    • 300 g darált sertéshús
    • ételízesítő
    • 2 kk só
    • bors
    • kakukkfű
    • oregánó
    • bazsalikom
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 12 szelet bacon
    • 50 g füstölt sajt
    • 1 kisebb lila hagyma

    A lila hagyma chutney-hoz:

    • 2 közepes lila hagyma
    • 0,5 csapott ek cukor
    • 2 ek balzsamecet
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 dl víz

    A karfiolpüréhez:

    • 1 közepes karfiol
    • bors
    • 50 g füstölt sajt

    Elkészítése:

    A darált húst ételízesítővel, kevés sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal és egy kávéskanál pirospaprikával ízesítjük. Hozzáadunk egy fél fej felaprított lila hagymát.

    A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós, forró vízben puhára főzzük (kb. 4-5 perc).

    Egy muffin-sütőformát kibélelünk szeletelt baconnel úgy, hogy a szalonna túllógjon a mélyedéseken. Mindegyik formába 1 púpos evőkanálnyi húsmasszát nyomkodunk. Az összes tetejére egy pici karfiolrózsát, majd reszelt füstölt sajtot teszünk, aztán egy fél evőkanálnyi hússal fedjük be. Végül betakarjuk a hús-muffinokat a bacon lelógó végeivel. 180 fokon kb. 1 órát sütjük.

    A karfiolrózsákat leszűrjük, sózzuk, borsozzuk, és burgonyatörővel összenyomkodjuk őket, majd egy lábosban a maradék reszelt sajttal összemelegítjük (a sajt megolvad benne, és összetartja a pürét).

    2 fej lila hagymát feldarabolunk úgy, hogy a hagyma a szálaira essen szét. Egy lábosba szórjuk, öntünk alá kevés vizet, sózzuk, egy fél evőkanál cukorral és balzsamecettel ízesítjük, és 15 percig üvegesre pároljuk (ha kell, pótoljuk a folyadékot). A megsült húst tányérra tesszük, a karfiolpürével és lilahagyma chutneyval körítjük.

    Tipp:

    A húshoz ízlés szerint tehetünk másfajta fűszereket is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá