Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc vadasan recept

Húsgombóc vadasan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertés darált hús
    • 70 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
    • 1 kisebb zellergumó
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 3 babérlevél
    • 1 kis pohár tejföl
    • 1 ek mustár
    • 1 csokor vágott petrezselyem
    • 3 babérlevél
    • ízlés szerint só
    • bors
    • pirospaprika
    • pici cukor
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés olaj, vagy zsír
    • 3 ek liszt
    • 1,5 liter víz

    Elkészítése:

    A zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni.

    Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, zsemlemorzsával, kockára vágott hagymával és aprított petrezselyemmel egynemű masszává gyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk.

    Mikor a zöldségek félig puhák,felöntjük a vízzel. Amikor forr, hozzáadjuk a húsgombócokat. Ha az egész puhára főtt, a gombócokat kiszedjük, és a zöldségeket a megmaradt lével összeturmixoljuk.

    A liszttel kevés olajon világos rántást készítünk, és besűrítjük a mártást. Beletesszük a mustárt, ha szükséges, egy pici cukrot is adhatunk hozzá, legvégén pedig a tejfölt. A húsgombócokat visszatesszük a már kész mártásba, és 1-2 percig összefőzzük.

    Ezután tálalhatjuk zsemlegombóccal, krokettel, vagy bármilyen kifőtt tésztával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá