Húsgombóc vadasan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg sertés darált hús
- 70 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
- 1 kisebb zellergumó
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 babérlevél
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek mustár
- 1 csokor vágott petrezselyem
- 3 babérlevél
- ízlés szerint só
- bors
- pirospaprika
- pici cukor
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés olaj, vagy zsír
- 3 ek liszt
- 1,5 liter víz
Elkészítése:
A zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni.
Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, zsemlemorzsával, kockára vágott hagymával és aprított petrezselyemmel egynemű masszává gyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
Mikor a zöldségek félig puhák,felöntjük a vízzel. Amikor forr, hozzáadjuk a húsgombócokat. Ha az egész puhára főtt, a gombócokat kiszedjük, és a zöldségeket a megmaradt lével összeturmixoljuk.
A liszttel kevés olajon világos rántást készítünk, és besűrítjük a mártást. Beletesszük a mustárt, ha szükséges, egy pici cukrot is adhatunk hozzá, legvégén pedig a tejfölt. A húsgombócokat visszatesszük a már kész mártásba, és 1-2 percig összefőzzük.
Ezután tálalhatjuk zsemlegombóccal, krokettel, vagy bármilyen kifőtt tésztával.