Húsgombóc vadasan

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés darált hús
  • 70 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 csokor vágott petrezselyem
  • 3 babérlevél
  • ízlés szerint só
  • bors
  • pirospaprika
  • pici cukor
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • kevés olaj, vagy zsír
  • 3 ek liszt
  • 1,5 liter víz

Elkészítése:

A zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni.

Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, zsemlemorzsával, kockára vágott hagymával és aprított petrezselyemmel egynemű masszává gyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk.

Mikor a zöldségek félig puhák,felöntjük a vízzel. Amikor forr, hozzáadjuk a húsgombócokat. Ha az egész puhára főtt, a gombócokat kiszedjük, és a zöldségeket a megmaradt lével összeturmixoljuk.

A liszttel kevés olajon világos rántást készítünk, és besűrítjük a mártást. Beletesszük a mustárt, ha szükséges, egy pici cukrot is adhatunk hozzá, legvégén pedig a tejfölt. A húsgombócokat visszatesszük a már kész mártásba, és 1-2 percig összefőzzük.

Ezután tálalhatjuk zsemlegombóccal, krokettel, vagy bármilyen kifőtt tésztával.