Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hentestokány recept

Hentestokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertés lapocka
    • 15-20 dkg füstölt, húsos szalonna vagy parasztsonka
    • 2 nagyobb vöröshagyma
    • csemege uborka ízlés szerint apróra felvágva
    • bors
    • majoránna
    • kevés paradicsompüré, de ez akár el is elhagyható

    Elkészítése:

    A szalonnát vagy sonkát és a húst csíkokra vágjuk.

    Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk és megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. A húst hozzáadjuk, kérget pirítunk rá, majd felöntjük vízzel és pároljuk. Mindig csak kevés vizet adjunk hozzá. Közben sóval, borssal és majoránnával ízesítjük.

    Ha a hús megpuhult hozzáadjuk az uborkát és a paradicsompürét és már kész is.

    A tokányt leginkább rizzsel szokás tálalni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá