Hentestokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés lapocka
  • 15-20 dkg füstölt, húsos szalonna vagy parasztsonka
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • csemege uborka ízlés szerint apróra felvágva
  • bors
  • majoránna
  • kevés paradicsompüré, de ez akár el is elhagyható

Elkészítése:

A szalonnát vagy sonkát és a húst csíkokra vágjuk.

Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk és megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. A húst hozzáadjuk, kérget pirítunk rá, majd felöntjük vízzel és pároljuk. Mindig csak kevés vizet adjunk hozzá. Közben sóval, borssal és majoránnával ízesítjük.

Ha a hús megpuhult hozzáadjuk az uborkát és a paradicsompürét és már kész is.

A tokányt leginkább rizzsel szokás tálalni.