Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hegyaljai betyárpecsenye hagymás tört krumplival recept

Hegyaljai betyárpecsenye hagymás tört krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 4 szelet sertéstarja (csonttal)
    • 4 gerezd fokhagyma
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt bors (ízlés szerint)
    • 1-2 késhegynyi pirospaprika (el is hagyható)
    • 2 dl fehérbor
    • 5 dkg zsír

    Tört krumplihoz:

    • kb 1 kg krumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 dkg zsír
    • 1 tk pirospaprika
    • só (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés pirospaprikával és hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt, majd óvatosan helyezzük bele a hússzeleteket és pár perc alatt süssük pirosra mindkét oldalát.

    Ezután szórjuk meg a vékonyra felszeletelt fokhagymával, majd öntsük fel a borral és résnyire lefedve pároljuk puhára (közben ha szükséges, pótoljuk a folyadékot egy kevés vízzel).

    Amikor a hús már kellően megpuhult, vegyük le a fedőt, majd süssük zsírjára.

    A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    A zsírt hevítsük fel egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát és pirítsuk világos zsemleszínűre.

    Ezután vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával és keverjük alaposan össze.

    Ezután adjuk hozzá a leszűrt, forró krumplit, ízlés szerint szórjuk meg sóval, majd keverjük össze úgy, hogy közben a krumpli kissé összetörjön.

    Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, majd kanalazzuk mellé a hagymás tört krumplit és ízlés szerint csemege uborkával, savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá