Hegyaljai betyárpecsenye hagymás tört krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húshoz:
- 4 szelet sertéstarja (csonttal)
- 4 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- 1-2 késhegynyi pirospaprika (el is hagyható)
- 2 dl fehérbor
- 5 dkg zsír
Tört krumplihoz:
- kb 1 kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg zsír
- 1 tk pirospaprika
- só (ízlés szerint)
Elkészítése:
A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés pirospaprikával és hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt, majd óvatosan helyezzük bele a hússzeleteket és pár perc alatt süssük pirosra mindkét oldalát.
Ezután szórjuk meg a vékonyra felszeletelt fokhagymával, majd öntsük fel a borral és résnyire lefedve pároljuk puhára (közben ha szükséges, pótoljuk a folyadékot egy kevés vízzel).
Amikor a hús már kellően megpuhult, vegyük le a fedőt, majd süssük zsírjára.
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A zsírt hevítsük fel egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát és pirítsuk világos zsemleszínűre.
Ezután vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt, forró krumplit, ízlés szerint szórjuk meg sóval, majd keverjük össze úgy, hogy közben a krumpli kissé összetörjön.
Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, majd kanalazzuk mellé a hagymás tört krumplit és ízlés szerint csemege uborkával, savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »