Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi kenőmájas recept

Házi kenőmájas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 6 dkg füstölt szalonna
    • (lehet valamivel több is, nekem ennyi volt)
    • 1 szép nagy fej vöröshagyma
    • (vagy 2 normál)
    • 8-10 szál medvehagyma
    • (elhagyható)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olíva olaj
    • 1 kk bors
    • 2 tk majoránna
    • 3 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    Két evőkanál olíva olajon a kockákra vágott hagymát (nem kell apróra vágni) megdinszteljük. Közben a csirkemájat megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A szalonnával is hasonlóan járunk el. A hagymára rádobjuk a szalonnát, picit lepirítjuk, majd jöhet a máj.

    Megszórjuk majorannával, borssal, és rádobjuk a karikákra vágott fokhagyma gerezdeket. Ha puha a máj, megsózzuk, és felöntjük a 3 dl főzőtejszínnel. Ezzel épphogy összeforraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és hagyjuk picit hűlni.

    Hozzádobjuk a medvehagymát, amit szándékosan nem főztünk szét a májjal együtt. Botmixerrel, vagy késes aprítóval addig pürésítjük az egészet, amíg krémes, nem darabos masszát kapunk. Amíg meleg a krém, picit hígnak tűnhet, de ahogy hűl le, úgy fog az egész összeállni.

    A hűtőben pedig eléri végső állapotát, amit friss, ropogós baguette-re kenve elfogyaszthatunk.

    Tipp:

    Ha elkészíted, és megkóstolod, garantáltan lemondasz a boltiról!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá