Hagymás sertéskaraj recept

Hozzávalók:
- 1 kg /10 szelet/ csontozott sertéskaraj
- 4 db közepes vöröshagyma
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1 mokkás kanál só
- őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húsokat mindkét oldalán besózom, borsozom.
Serpenyőben 0,5dl olajon fehéres színűre párolom. Kiszedem egy tányérra, amíg a hosszúkás hagymákat, üvegesre nem dinsztelem.
Ekkor mellé visszateszem a húsokat, öntök alá egy kicsi vizet és fedő alatt párolom, figyelve arra, hogy a vizet pótoljam.
Amikor a húsok puhák, akkor hagyom a vizet elpárologni. A hagyma szinte már kellemes szósz lesz.
Rizzsel és savanyúsággal tálalom.
Tipp:
Köretnek burgonyát, krumplipürét, vagy rizst készítünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »