Hagymás sertéskaraj recept
Hozzávalók:
- 1 kg /10 szelet/ csontozott sertéskaraj
- 4 db közepes vöröshagyma
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1 mokkás kanál só
- őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húsokat mindkét oldalán besózom, borsozom.
Serpenyőben 0,5dl olajon fehéres színűre párolom. Kiszedem egy tányérra, amíg a hosszúkás hagymákat, üvegesre nem dinsztelem.
Ekkor mellé visszateszem a húsokat, öntök alá egy kicsi vizet és fedő alatt párolom, figyelve arra, hogy a vizet pótoljam.
Amikor a húsok puhák, akkor hagyom a vizet elpárologni. A hagyma szinte már kellemes szósz lesz.
Rizzsel és savanyúsággal tálalom.
Tipp:
Köretnek burgonyát, krumplipürét, vagy rizst készítünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









