Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyulai sertéstokány recept

Gyulai sertéstokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertés dagadó
    • 1 szál gyulai kolbász
    • 2 vöröshagyma
    • 3 gerezd áttört fokhagyma
    • 3 paradicsom
    • 3 zöldpaprika
    • 1 kk só
    • frissen őrölt bors
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • kevés csili pehely
    • 2 ek tejföl
    • 1 dl száraz fehérbor

    Elkészítése:

    A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük.  A kolbász szeleteket kivesszük, és a serpenyőben maradt zsíron a csíkokra vágott hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.

    Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral. Mikor a hús kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is.

    Legvégén visszatesszük a sült kolbászt, a tejfölt, és készre főzzük.

    Szaftos étel, illik mellé a tésztaköret.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá