Gyulai sertéstokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés dagadó
  • 1 szál gyulai kolbász
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd áttört fokhagyma
  • 3 paradicsom
  • 3 zöldpaprika
  • 1 kk só
  • frissen őrölt bors
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • kevés csili pehely
  • 2 ek tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítése:

A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük.  A kolbász szeleteket kivesszük, és a serpenyőben maradt zsíron a csíkokra vágott hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.

Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral. Mikor a hús kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is.

Legvégén visszatesszük a sült kolbászt, a tejfölt, és készre főzzük.

Szaftos étel, illik mellé a tésztaköret.