Gyros recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb
- 2 tasak Knorr Rafinéria Gyros alap fokhagymás dresszinggel 2in1 alsó része
- 400ml kókusztej (vagy tejszín)
- 2 vöröshagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 dl olaj a páchoz
- 1 dl olaj a sütéshez
Öntethez:
- 2 tasak Knorr Rafinéria Gyros alap fokhagymás dresszinggel 2in1 felső része
- 8 dl natúr joghurt
- csípős paprika (opcionális)
Tálaláshoz:
- 2 lila hagyma (karikákra vágva)
- 1 kaliforniai paprika (csíkokra vágva)
- 1 kg hasáb vagy steak burgonya
- 3-4 paradicsom (karikákra vágva vagy kockázva)
- 500 g friss saláta keverék
Elkészítése:
A húst vágd vékony csíkokra, tedd egy tálba, szórd rá a gyros fűszerkeveréket, öntsd rá 1 dl olajat, és az egészet keverd alaposan össze, és tedd néhány órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe.
A vöröshagymát és a kaliforniai paprikát vágd kockákra, és 1 dl olajban futtasd meg. Tedd hozzá a bepácolt húst, egy kicsit megpirítod, majd add hozzá a kókusztejet, és főzdd addig, amíg a lé el nem párolog, és csak a szaftos hús marad.
Eközben a burgonyát berakod a sütőben sülni 170-180 fokon kb. 20-25 percig.
A fokhagymás dresszinget keverd össze a 8 dl natúr joghurttal. Tálaláshoz a húst tányérra szedjük, megcsurgatjuk a dresszinggel. Sült hasáb burgonyát kínálunk mellé, és felkarikázott/szeletelt friss zöldségeket.
Jó étvágyat hozzá.