Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyros recept

Gyros
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertés comb
    • 2 tasak Knorr Rafinéria Gyros alap fokhagymás dresszinggel 2in1 alsó része
    • 400ml kókusztej (vagy tejszín)
    • 2 vöröshagyma
    • 1 kaliforniai paprika
    • 1 dl olaj a páchoz
    • 1 dl olaj a sütéshez

    Öntethez:

    • 2 tasak Knorr Rafinéria Gyros alap fokhagymás dresszinggel 2in1 felső része
    • 8 dl natúr joghurt
    • csípős paprika (opcionális)

    Tálaláshoz:

    • 2 lila hagyma (karikákra vágva)
    • 1 kaliforniai paprika (csíkokra vágva)
    • 1 kg hasáb vagy steak burgonya
    • 3-4 paradicsom (karikákra vágva vagy kockázva)
    • 500 g friss saláta keverék

    Elkészítése:

    A húst vágd vékony csíkokra, tedd egy tálba, szórd rá a gyros fűszerkeveréket, öntsd rá 1 dl olajat, és az egészet keverd alaposan össze, és tedd néhány órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe.

    A vöröshagymát és a kaliforniai paprikát vágd kockákra, és 1 dl olajban futtasd meg. Tedd hozzá a bepácolt húst, egy kicsit megpirítod, majd add hozzá a kókusztejet, és főzdd addig, amíg a lé el nem párolog, és csak a szaftos hús marad.

    Eközben a burgonyát berakod a sütőben sülni 170-180 fokon kb. 20-25 percig.

    A fokhagymás dresszinget keverd össze a 8 dl natúr joghurttal. Tálaláshoz a húst tányérra szedjük, megcsurgatjuk a dresszinggel. Sült hasáb burgonyát kínálunk mellé, és felkarikázott/szeletelt friss zöldségeket.

    Jó étvágyat hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá