Hozzávalók:
Öntethez:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A húst vágd vékony csíkokra, tedd egy tálba, szórd rá a gyros fűszerkeveréket, öntsd rá 1 dl olajat, és az egészet keverd alaposan össze, és tedd néhány órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe.
A vöröshagymát és a kaliforniai paprikát vágd kockákra, és 1 dl olajban futtasd meg. Tedd hozzá a bepácolt húst, egy kicsit megpirítod, majd add hozzá a kókusztejet, és főzdd addig, amíg a lé el nem párolog, és csak a szaftos hús marad.
Eközben a burgonyát berakod a sütőben sülni 170-180 fokon kb. 20-25 percig.
A fokhagymás dresszinget keverd össze a 8 dl natúr joghurttal. Tálaláshoz a húst tányérra szedjük, megcsurgatjuk a dresszinggel. Sült hasáb burgonyát kínálunk mellé, és felkarikázott/szeletelt friss zöldségeket.
Jó étvágyat hozzá.