Grillezett magyaros tarja recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéstarja felszeletelve
- só
- őrölt bors
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt pirospaprika ízlés szerint
- 1 dl étolaj
- szárított morzsolt kakukkfű
- ízlés szerint cheyenne-i bors, vagy más csilipaprika.
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, és a kés fokával enyhén megpaskoljuk. (Nem szükséges klopfolni, csupán enyhén lazítani kell a rostokon, hogy a hús könnyebben megőrizze és felszívja a pácot.)
A hússzeleteket sóval, borssal ízesítjük, majd egyenként megforgatjuk az olajból, őrölt pirospaprikából, kakukkfűből, és adott esetben csiliből készült pácban. Fedeles edényben egymás mellé helyezzük őket, és a maradék páclét is ráöntjük.
A húst legalább fél napig a hűtőben érleljük! A hússzeleteket grillrácson sütjük meg.
Tálalhatjuk különféle köretekkel, vagy zöldsalátával és más salátákkal is.
Tipp:
A grillpartik elengedhetetlen étele.
Ha a grillt befűtöttük, tanácsos más grillezett ételekkel bővíteni a választékot. Ezek lehetnek különböző húsok, grillezett zöldségek, de kolbászfélék, vagy darált húsból készített más finomságok is (mics, csevap, hamburger, stb.).