Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Göngyölt sertéskaraj recept

Göngyölt sertéskaraj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertés karaj
    • 5 dkg. apróra kockázott sonka
    • 20 dkg csirkemáj
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1 csokor petrezselyem zöld
    • 2 szelet szikkadt kenyér
    • 1 kanál zsemlemorzsa
    • só, őrölt bors
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A húst szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk. Serpenyőben, kevés olajon enyhén megdinszteljük a csirkemájat, majd villával szétnyomjuk.

    Hozzáreszeljük a hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát. Hozzákockázzuk az előzőleg keményre főzött tojásokat, a sonkát, a kenyér belét, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyem zöldet, megfűszerezzük, és levesszük a serpenyőt a tűzről.

    A raguhoz ekkor hozzákeverjük a reszelt sajt felét, és elosztjuk a hússzeleteken a ragut. Feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, majd kivajazott tepsiben, a göngyölt húsok tetejére reszelt sajtot szórva megsütjük előmelegített sütőben.

    A lényeg, hogy vékonyak legyenek a hússzeletek, mert akkor sülnek meg tökéletesen a töltött húsok.

    Tálalható hagymás tört krumplival is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá