Göngyölt sertéskaraj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Göngyölt sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés karaj
  • 5 dkg. apróra kockázott sonka
  • 20 dkg csirkemáj
  • 2 főtt tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 szelet szikkadt kenyér
  • 1 kanál zsemlemorzsa
  • só, őrölt bors
  • kevés olaj

Elkészítése:

A húst szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk. Serpenyőben, kevés olajon enyhén megdinszteljük a csirkemájat, majd villával szétnyomjuk.

Hozzáreszeljük a hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát. Hozzákockázzuk az előzőleg keményre főzött tojásokat, a sonkát, a kenyér belét, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyem zöldet, megfűszerezzük, és levesszük a serpenyőt a tűzről.

A raguhoz ekkor hozzákeverjük a reszelt sajt felét, és elosztjuk a hússzeleteken a ragut. Feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, majd kivajazott tepsiben, a göngyölt húsok tetejére reszelt sajtot szórva megsütjük előmelegített sütőben.

A lényeg, hogy vékonyak legyenek a hússzeletek, mert akkor sülnek meg tökéletesen a töltött húsok.

Tálalható hagymás tört krumplival is.