Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-tejszínes hús knédlivel recept

Gombás-tejszínes hús knédlivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg karaj vagy comb
    • 2 konzerv gomba
    • 2 fel literes főzőtejszín
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 mokkáskanál pirospaprika
    • pici víz
    • olaj
    • 3 ek liszt (én mindig réteslisztet használok)
    • bors
    • és persze knédli

    Elkészítése:

    A karajt felkocázzuk, a hagymát olajon megdinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát. Rátesszük a húst, egy picit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne lepje el. Ha elfövi a levét, akkor ráöntjük a két gombakonzerv levét, majd még fél óráig főzzük. Ha már puha a hús, hozzátesszük a gombát és összeforraljuk. Ha már forr, ráöntjük az egyik főzőtejszínt, a másikat elkeverjük liszttel és besűrítjük vele. Knédlivel a legfinomabb, de próbáltam már rizzsel is.

     

    Tipp:

    Ezt a mennyiséget kettőnknek szoktam csinálni, magamnak és a páromnak. Két napra ebédre, hát ugye a pasik sokat esznek.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá