Gombás-tejszínes hús knédlivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg karaj vagy comb
  • 2 konzerv gomba
  • 2 fel literes főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • pici víz
  • olaj
  • 3 ek liszt (én mindig réteslisztet használok)
  • bors
  • és persze knédli

Elkészítése:

A karajt felkocázzuk, a hagymát olajon megdinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát. Rátesszük a húst, egy picit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne lepje el. Ha elfövi a levét, akkor ráöntjük a két gombakonzerv levét, majd még fél óráig főzzük. Ha már puha a hús, hozzátesszük a gombát és összeforraljuk. Ha már forr, ráöntjük az egyik főzőtejszínt, a másikat elkeverjük liszttel és besűrítjük vele. Knédlivel a legfinomabb, de próbáltam már rizzsel is.

 

Tipp:

Ezt a mennyiséget kettőnknek szoktam csinálni, magamnak és a páromnak. Két napra ebédre, hát ugye a pasik sokat esznek.