Gombás szószban sült húsgolyók recept

Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 db zsemle
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 ek zsemlemorzsa
- bors ízlés szerint
A mártáshoz:
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 gombakonzerv
- 3 közepes csemegeuborka
- 1 ek dijoni mustár
- 2 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt. Gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban kisütjük.
Mártáshoz:
A megtisztított vöröshagymákat cikkekre vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, ízlés szerint sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a vékony karikára vágott csemegeuborkát, majd felöntjük a tejszínnel.
Beletesszük a kisült húsgombócokat, és 8-10 percig lassú tűzőn összeforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »