Gombás szószban sült húsgolyók recept
Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 db zsemle
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 ek zsemlemorzsa
- bors ízlés szerint
A mártáshoz:
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 gombakonzerv
- 3 közepes csemegeuborka
- 1 ek dijoni mustár
- 2 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt. Gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban kisütjük.
Mártáshoz:
A megtisztított vöröshagymákat cikkekre vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, ízlés szerint sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a vékony karikára vágott csemegeuborkát, majd felöntjük a tejszínnel.
Beletesszük a kisült húsgombócokat, és 8-10 percig lassú tűzőn összeforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









